WOUTER DISBERG

PARTNER

Christen, teamspeler, doortastend

Binnen de Betekenisfabriek houd ik mij bezig met de menselijke kant van identiteit. Wat is er nodig om met alle medewerkers echt te bouwen aan een gemeenschappelijk perspectief? Waar zit de veranderkracht? Hoe kun je deze gericht inzetten, en waar zit ‘oud denken’ nog onnodig in de weg? Dat alles maak ik zichtbaar door op onderzoek uit te gaan en innovatieve tools in te zetten. Vervolgens vertaal ik de resultaten en consequenties door naar een heldere aanpak. Om de gezamenlijke betekenis van de organisatie waar te maken.

Framing & Adoptie
In mijn werk bouw ik voort op de theorie van Framing en Adoptie. Ze geven inzicht in het proces en de denkstappen die nodig zijn om een verandering te realiseren in de praktijk. Adoptie gaat over de manier waarop mensen omgaan met veranderingen, en hoe zij hier wezenlijk aan bij kunnen dragen. Als we over adoptie spreken, bedoelen we dus het vermogen van mensen om zelf bij te dragen aan een wezenlijke verandering.

Om de adoptie van de identiteit te laten groeien zijn de onderliggende frames van wezenlijk belang. Met frames bedoelen we de gewoonten en denkframes die je hebt aangeleerd door de jaren heen. Wanneer je een gemeenschappelijke belofte van de organisatie wilt bereiken, is het noodzakelijk dat er gedeelde denkframes zijn. Door deze onderstroom zichtbaar te maken, wordt ook duidelijk welke denkframes veranderen moeten en welke juist heel krachtig zijn in de organisatie.

wouter@debetekenisfabriek.nl

06 – 155 699 56

LinkedIn

“Wonder knows that while you cannot look at the light, you cannot see anything without it”

Ravi Zacharias

WOUTER DISBERG
WOUTER DISBERGPARTNER
+31 6 15 56 99 56