Paul Mersmann

Fontys: De economie van het geluk!

De academie Toegepaste Psychologie en HRM is een enorm succes. De academie bestaat nog maar 10 jaar en inmiddels zijn er al meer dan 2000 studenten ingeschreven. Maar wat bindt deze opleidingen precies? Welke maatschappelijke meerwaarde levert Fontys door deze academie in het portfolio te hebben? Dit was niet scherp. Daarom hebben we ons met een groep medewerkers gebogen over de vraag: Wat betekenen wij voor WIE?

De identiteit kwam uit op een dijk van een maatschappelijk vraagstuk: Fontys ligt midden in ‘brainport’ Brabant. Zeg maar: het SIllicon Valley van Nederland. Maar deze regio kenmerkt zich niet alleen door productiviteit en welvaart, maar ook door depressie, gebrek aan arbeidsvreugde, et cetera.  En precies daar kan de academie TP en HRM het verschil maken. De belofte werd: de economie van het geluk!

Ruim een jaar later hebben we voor Fontys een onderzoek gedaan om succesfactoren van de doorvertaling in kaart te brengen. We hebben door het in kaart brengen van de verschillende frames concrete handreikingen kunnen doen om de identiteit nog beter te verankeren.

PAUL MERSMANN
PAUL MERSMANNPARTNER
+31 6 127 56 569