Het zijn uitdagende tijden. Zeker ook voor onze opdrachtgevers. Probeer je maar eens voor te stellen dat je een bestuurder van een kinderopvang, een school of een ontwikkelingsorganisatie bent.

Maar ook voor ons zijn het uitdagende tijden. Waar we in onze normale routine veel naar onze opdrachtgevers toegaan, werken we nu veel vanuit huis. En we ontdekken de kracht van nieuwe middelen. Zo hebben we onlangs een serie webinars mogen houden voor 800 medewerkers van een kinderopvang-organisatie. Een schitterende manier om als medewerkers toch het gevoel van gemeenschappelijkheid te ervaren en samen na te mogen denken over de toekomst na corona.

Ook de tweede module van onze CIO-leergang hebben we online mogen verzorgen. De deelnemers hadden elkaar natuurlijk ‘in het echt ontmoet’, maar samen kijken we toch terug op een geslaagde tweedaagse training.

We ontdekken dat juist in deze periode het belangrijker is dan ooit om te werken vanuit een helder bestaansrecht. Want: waar val je op terug als de hele wereld om je heen verandert? Precies. Op het verschil dat je wil maken voor anderen. Dat is vandaag belangrijker dan ooit. Het is een voorrecht juist daaraan bij te mogen dragen in ons werk.